Senior-trener bak OL-gull: la oss begrave alderismen!

Senior-trener bak OL-gull: la oss begrave alderismen!

64 år gamle Leif Olav Alnes har som trener for Karsten Warholm øst av sin kunnskap, energi og erfaring. Han kan ta sin del av æren for det historiske OL-gullet til Karsten Warholm.

 

«Grått er det nye gullet» er et slogan man stadig oftere støter på. Det begynner å gå opp for virksomhetsledere at det ligger mye ubenyttet kompetanse hos nær en fjerdedel av den norske befolkningen. Begrepet «alderisme» ble grundig massert av eldreombud Bente Lund Jacobsen i et debattinnlegg i VG i juli. «Alderisme er den siste allment aksepterte fordommen» fastslo eldreombud Jacobsen og viste til aldersdiskrimineringen som beviselig foregår hver eneste dag i norsk arbeidsliv.

 

Eldreombud Bente Lund Jacobsen vil alderismen til livs.

Selv har jeg som karriererådgiver jevnlig sett hvordan godt kvalifiserte seniorer taper kampen om jobbene mot yngre og mindre kvalifiserte jobbsøkere. Derfor er team Warholm/Alnes en historie til inspirasjon og etterfølgelse!

Mangfold er mer enn kjønn og rase

Mangfold som begrep i arbeidslivet har ofte vært forbundet med likestilling og integrering. Heldigvis innser stadig flere hvilken verdifull ressurs som ligger i erfaring og kompetanse hos den godt voksne delen av befolkningen. Nær èn million mennesker er over 65 år i Norge. Og altså enda flere dersom man inkluderer folk over 50. Selvsagt er det like stor bredde i helsetilstand, energinivå og motivasjon for å bidra i arbeidslivet hos disse som hos den yngre garde. Stadig flere undersøjelser viser at jo mere mangfold, jo bedre lønnsomhet.   McKinsey har også undersøkt mangfoldets effekter. Bedrifter som plasserer seg høyt når det gjelder mangfold, har 35 prosent større sannsynlighet for å ha en avkastning som ligger over medianen for bransjen. En homogen gruppe er muligens mer harmonisk, men en blandet skare er både morsommere og, fremfor alt, mer lønnsomt. Mange seniorer vil jobbe full tid, andre bare litt. Den nye digitale plattformen www.vilbidra.no gjør det enkelt for seniorer over 60 år å tilby sin kunnskap og erfaring på timebasis.

Noen fra VilBidra-teamet på innovasjonswork-shop hos DNB under ledelse av Yngvar Ugland(stående bakerst) Så Vigdis Lamberg, Anne Stolp, Peder Maurstad og Birgitta Halck.

DNBs innovasjonsavdeling har allerede gjennomført et utviklingsprosjekt i samarbeid med VilBidra der 6 seniorer mellom 64 år og 85 år deltok.

DNB innoverer med seniorer

«Vi har lenge latt «interns» og «graduates» få prøve seg på produktutvikling for å se hvilke nye ideer og perspektiver de kan tilføre oss. Men vi har aldri hentet inn pensjonister før, så vi var veldig spente,» sier forbrukerteknolog og leder av NewTechLab i DNB, Yngvar Ugland. Det tok ikke langt tid før Ugland og teamet hans skjønte at disse hadde mye å bidra med.

– De har kommet med innspill og innsikt som du må ha levd et langt liv for å tilegne deg. De har livsvisdom, og de har vært gjennom den digitale omveltningen. Vi vet at løsningene våre ikke er gode nok før de fungerer for alle kundene våre, og nå har vi fått flere innspill til forbedringer vi kan gjøre, sier Ugland.

Teamets eldste deltaker var Petter Planke, 85 år, til venstre på bildet.

«Den gode erfaringen som DNB har erfart med seniorteamet fra VilBidra, styrker troen på vår satsning på formidling av seniorkompetanse til bedriftsmarkedet.

Vigdis Lamberg bistår VilBidra.no i etableringen av en ny digital plattform der seniorer kan registrere sin kompetanse for salg.

Da VilBidra ønsket samarbeid, var jeg ikke vanskelig å be. De siste 18 årene har jeg vært karriererådgiver og har vært tett på mange flinke folk i senior-segmentet som gang på gang har tapt kampen om jobbene for yngre krefter. Derfor ble jeg svært glad da jeg hørte om den digitale plattformen www.VilBidra.no  der seniorer kostnadsfritt kan tilby sin kompetanse. Seniorer som verdifullt supplement til bedrifter som vil lykkes ved å ta mangfold på alvor, bidrar jeg gjerne til. DNB viser vei – nå er det opp til andre bedrifter å forstå verdien av å kapialisere på verdifull serniorkompetanse.

Del gjerne med dine venner
Comments are closed.