“Hva er egentlig verst? Voksesmerter eller liggesår?»

“Hva er egentlig verst? Voksesmerter eller liggesår?»

Ida Jackson og Helena Brodtkorp, forfattere av boken «Svartebok for deg som vil opp og fram» Foto: Kagge forlag

Denne setningen og et hav av spissformulerte, rett-på-sakformuleringer finner du i boken «Svartebok for deg som vil opp og fram – En smart guide til jobb og penger». Forfatterne Ida Jackson og Helena Brodtkorb deler sin frustrasjon fra livet som tidvis arbeidsledige frilansere og smarte triks de brukte på veien til fast jobb og sikker lønn på konto hver måned.

Selv har jeg som forfatter av nettkurset «Fra jobbsøker til kompetanseselger» veiet mine ord i skjæringspunktet mellom å være seriøs/ tydelig og seriøs/spissformulert.  Målet har vært å bidra til at du som jobbsøker skjønner at du MÅ ut av komfortsonen. Der har Ida, Helena og jeg hatt samme målsetting. For skal du ha jobb i dag, må du ut av komfortsonen og bruke helt andre metoder i jobbsøkprosessen enn tidligere.

 Anbefalt lesning for deg som vil videre i karrieren. Løp og kjøp!

Da jeg åpnet boken, var jeg spent på om det var noe nytt å hente her. For metodene jeg deler i nettkurset «Fra jobbsøker til kompetanseselger» har fungert svært bra for nær 9000 kunder de siste 18 årene. De som evner å gå utenfor komfortsonen ved faktisk å følge rådene som Karriereakademiet gir i dette nettkurset,som å øve seg på suksesshistorier og innse at CV og søknad er salgsbrev – de får jobb!

Og jeg ble så glad – for boken er et effektivt supplement!  «Her er de gode, kloke og skitne triksene for å lande drømmejobben, tjene mer, lære noe nytt, bli sett og selv se nye muligheter» står det på bokens vaskeseddel. Helt enig, bortsett fra at ingen av triksene er skitne. De kan brukes med hevet hode!

  Vigdis Lamberg, daglig leder Karriereakademiet, forfatter av nettkurset «Fra jobbsøker til kompetanseselger» og redaktør av Karrierebloggen.

Dersom du er i tvil om det har noen hensikt å gjøre noe annet enn å se etter jobber på finn.no, starte enhver søknad med «Jeg tillater meg herved å søke på..» og bruke den samme overlessede,intetsigende en-siders CVèn til alle – les denne boken! All tvil vil feies til side og du er et kvantesprang nærmere ny jobb.  Lykke til!

 

 

Del gjerne med dine venner
Comments are closed.