«Sørg for bistand som ledd i oppsigelsesprosessen»

«Sørg for bistand som ledd i oppsigelsesprosessen»

Fanny Duckert er professor i psykologi og klinisk spesialist

Er du leder og må si opp en eller flere medarbeidere? Fanny Duckert retter en advarsel til ledere som må si opp medarbeidere: «I det moderne samfunnet er vår identitet preget av hva vi gjør. Tar du bort jobben fra et menneske, tar du bort mye av eksistensgrunnlaget,» sier Fanny Duckert og peker på hvordan vi omgås i dag: «Det første man gjerne spør om når man treffer nye mennesker, er: hva jobber du med?  Tidligere var familiebakgrunn og hvor du kom fra en viktig del av identiteten. Nå er det jobb som gjelder. Den er døråpner for sosiale kanaler. Jobben bygger deg opp og gir tilhørighet og respekt. Her utvikler du deg både faglig og sosialt, får til ting og får tilbakemeldinger på deg selv. Jobben er en viktig arena for mestring.» understreker Fanny og er svært tydelig på viktigheten av å legge inn karriere-endringsprogram i sluttprosessen.

:«Får man riktig hjelp umiddelbart etter at beskjeden om tap av jobb blir presentert, kan det gå bra og man kan unngå de verste konsekvensene man ofte ser når folk mister jobben. Forskning viser også at jo lenger man er ute av arbeidslivet, jo vanskeligere blir det å komme tilbake»

Ubehagelig å lede oppsigelsesprosesser

Det er vel slik at mange arbeidsgivere synes oppsigelsesprosesser er ubehagelig, de gruer seg og vil bli ferdig med det så fort som mulig. Hva mener du er en god prosess?

«Unngå standardprosedyrer utover det helt nødvendige i forhold til Arbeidsmiljøloven. Lag en individuell plan, skreddersydd til personen og situasjonen. Fokuser på positive elementer, hva den ansatte ER god til, at du skjønner det er tøft og derfor vil yte profesjonell bistand, så veien til neste jobb blir så kort som mulig. Dette koster ikke så mye. En positiv og hjelpsom kommentar kan bety så mye og gjøre at vedkommende kommer seg raskt videre med hevet hode,» avslutter psykolog Fanny Duckert.

Psykologens råd til arbeidsgivere i oppsigelsesprosesser.:

  • Ta på alvor hva det betyr for folk å miste jobben.
  • Innse at det tar tid at situasjonen synker inn. Vis medmenneskelighet.
  • Sørg for at vedkommende får bistand til å bygge seg opp igjen og få et alternativ til å gå på jobben i fasen mellom to jobber.

Les mer om outplacement/karriereendringsprogram og om Karriereakademiet

Les relevante råd fra arbeidsrettsadvokaten https://karrierebloggen.no/arbeidsrettsadvokatens-rad-karriereendringsprogram-er-midt-i-blinken/

 

Del gjerne med dine venner
Comments are closed.