Grått ER gull….løp og kjøp!

Grått ER gull….løp og kjøp!

Det er med stor entusiasme vi i dag kan dele gladnyheten om at det nå blir enkelt for seniorer å markedsføre sine tjenester.

Fra hundepass til styreplass

VilBidra er en digital plattform der alle over 60 år kan registrere sin kompetanseprofil og få en gratis markedsføringskanal for alt fra hundepass til styreplass. Virksomheter og enkeltpersoner kan her kjøpe kvalitetstjenester til en gunstig pris.https://www.vilbidra.no/

     

                       På den digitale markedsplassen VilBidra kan du kjøpe alt fra hundepass til styrekompetanse.

Jobb gir helsegevinst

Som mangeårig karriererådgiver har jeg hatt mang en samtale med godt voksne, freske,finke folk som har lyst på fortsatt deltakelse i arbeidslivet. Dessverre opplever mange aldersdiskriminering og ender i beste fall opp som gratisarbeidende i en frivillig organisasjon. Alt for mange mister troen på seg selv etter mange jobbavslag, trekker seg tilbake, blir ensomme…ja psykisk sykdom og andre helseplager følger ofte.

Vigdis Lamberg har gjennom 20 år som karriererådgiver sett mange seniorer bli skviset ut av arbeidslivet.

 

Initiativtaker til VilBidra er Sverre Steensen. Han er også kjent som mannen bak Enklere Liv, som han har solgt. «Vårt selskap er bygget på at seniorer kan og vil bidra. Kan, betyr for oss at senior fortsatt har kunnskap, kompetanse og ferdigheter som samfunnet trenger og etterspør. Kan er imidlertid ikke nok, man må ville også. Vi vet at mange seniorer vil og er motivert og har mye stolthet i å uføre et godt stykke arbeid. Kombinert med fleksibiliteten til å kunne jobbe på tider og dager som er vanskelige for yrkesaktive gjør seniorer til en verdifull ressurs for samfunnet. Man må værefylt 60 år for å registrere seg som tilbyder av tjenester hos oss.»

Sverre Steensen står bak utviklingen av den digitale markedsplassen VilBidra.

Senior-ressurser på alles lepper

Det kan virke som om Norge har fått øynene opp for de ubrukte ressursene som ligger i aldersgruppen over 60 år. I mai 2021 ble Eldreombudet etablert i Ålesund, Aftenpostenjournalist Mette Bugge lanserte boken «Senior – veien til et langt og lykkelig arbeidsliv» og Regjeringen la fram Kvalitetsreform for eldre kalt «Leve hele livet» samtidig som VilBidra ble lansert.

 

         

Journalist Mette Bugge har gjort stor suksess med boken «Senior – veien til et langt og lykkelig arbeidsliv».

Livsstil utgjør 75% av suksessfaktorer for livslengde

Hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle har gjennom sin erfaring som almenlege og forsker tilegnet seg mye kunnskap om hva som fører til god helse og et langt liv.  «Forskningen forteller oss at et langt og godt liv ikke bygger på tilfeldigheter. Joda, det handler om gener, men først og fremst om de valgene du tar i hverdagen. Forskere antar at når det gjelder livslengde så står genene for ca. 25 prosent, mens betydningen av livsstil utgjør 75 prosent. Nyere forskning viser også at et aktivt liv og sunne levevaner positivt påvirker genene våre. Med andre ord, det er først og fremst du som styrer hvor lenge og godt du lever, ikke genene dine. Forskning viser også at et aktivt liv og sunne levevaner positivt påvirker genene våre. Med andre ord, det er først og fremst du som styrer hvor lenge og godt du lever» sier Ole Petter Hjelle.

               

Hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle har stor suksess som foredragsholder og forfatter av bl.a. boken Lev til du blir 100. I boken gir han oss 7 nøkler til et langt og godt liv.

Ønsker du flinke folk på timebasis? Har du kompetanse å selge? Registrer deg NÅ!

VilBidras digitale plattform åpner et nytt mulighetsbilde med stor samfunnsnytte. Her tilgjengeliggjøres kvalitetstjenester til gunstig pris fra glade seniorer som fortsatt vil bidra. Om du skal selge eller kjøpe – registrer deg gratis her: https://www.vilbidra.no/
Del gjerne med dine venner
Comments are closed.